--Selamat Datang Ke Laman Web SMK Syed Mohamed Al-Bukhary. Kami ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2003--
 

 

 

 

  

E-MAIL WEBMASTER

                                                INTRO 

  MENU UTAMA

  SEJARAH SEKOLAH
  PENTADBIRAN
  PENDIDIKAN KHAS
  PIBG
  AKADEMIK
  KO-KURIKULUM
  AKTIVITI 2002
  KEJAYAAN
  ASRAMA

  LINK PILIHAN

  PORTAL TUTOR
  CERDIK
  MYKEDAH.COM
  KERAJAAN KEDAH
  CIKGU.NET
  MOE.EDU.MY
  MOE.GOV.MY
  PPK.KPM.MY
  MYMASJID
  SPM SEJARAH
  HOTMAIL
  YAHOO
  WAUMAIL
  Banyak Lagi....

  HIBURAN

  RAIHAN
  RABBANI
  HIJAZ
  UNIC
  FIRDAUS
  IN-TEAM
  SITI NURHALIZA
  LIRIK LAGU
  AL-QURAN
  Banyak Lagi....

  AKHBAR UTAMA

  BERITA HARIAN
  UTUSAN MALAYSIA
  HARIAN METRO
  NST
  THE STAR
  MALAY MAIL
  SUNDAY MAIL
  COMPUTIMES
  BINTANG POPULAR
  E-MEDIA
  Banyak Lagi....
 

"Demi Masa, Sesungguhnya, manusia berada di dalam kerugian"

 

SAMPAIKAN UCAPAN ANDA KEPADA SESEORANG DI SMK SYED MOHAMED AL-BUKHARY DENGAN MENGEMAILKAN UCAPAN ANDA KE ALAMAT webmaster@al-bukhary.zzn.com. UCAPAN ANDA AKAN DIPAPARKAN MELALUI TULISAN BERGERAK (MARQUEE) DIATAS LAMAN UTAMA.

INFO AL-BUKHARY

Selamat Datang ke Laman Web SMK SYED MOHAMED AL-BUKHARY ___________________________________ Tahniah diucapkan kepada pelajar-pelajar Tingkatan 3 2002 kerana telah mengharumkan nama sekolah dengan keputusan peperiksaan PMR yang cemerlang   ________________________________________ Kepada kawan-kawan yang masih ketinggalan dalam bidang IT, pihak sekolah bercadang mengadakan kursus asas pembinaan laman web peringkat sekolah pada tahun 2003 __________________________________ Dan yang terakhir sekali, terima kasih kepada pelajar Web portal MyKedah.Com iaitu Tengku Hizir, Noor Akmal, Fazil, Nyak Baqi, Mohd Fauzan, Shukrryah, Nor Akma, Fairuz dan Noramalina kerana dapat memberikan kerjasama dan menyiapkan laman web SMK Syed Mohamed Al-Bukhary  ________________________________ Kepada semua pelawat terima kasih kerana sudi melayari laman web ini. n __________________________________          E-Mail Webmaster di webmaster@al-bukhary.zzn.com

 

 

SEMAK E-MAIL ANDA

 

Nama Pengguna

Kata Laluan

Lupa Kata Laluan?

 

Belum mempunyai

E-mel?Dapatkan E-Mel percuma sekarang.

namaanda@al-bukhary.zzn.com

Nama Awal

Nama Akhir

Alamatkan sebarang pertanyaan kepada: webmaster@al-bukhary.zzn.com


Berita Komputer Di Malaysia


SAMSUNG Electronics (Samsung), antara syarikat paling inovatif dalam industri elektronik rumah, merealisasikan persekitaran kehidupan berasaskan sistem rangkaian atau Internet dengan memperkenalkan peti sejuk berkemudahan Internet, HomePAD. Dibekalkan dengan ciri pelbagai sambungan termasuk kemudahan mengakses sistem rangkaian setempat (LAN) tanpa wayar beserta laluan residensi PLC, ia menjadikan peti sejuk itu berkeupayaan teknologi tinggi.

EMPAT tahun lalu, persekitaran dua buah sekolah yang terbabit dalam program sekolah bestari Multimedia Development Corp (MDC), Sekolah Kebangsaan Dengkil (SKD) dan Sekolah Menengah Kebangsaan Dengkil (SMKD) amat mengecewakan, kurang ceria, jalan di hadapan sekolah dipenuhi lalang dan tiada kemudahan makmal atau peralatan komputer.

SEORANG penulis virus yang mendakwa diri berpusat di Malaysia dan bersimpati dengan nasib malang dialami rakyat Iraq, mengancam untuk melepaskan satu cecacing mega (megaworm) sekiranya Amerika Syarikat melancarkan serangan ketenteraan terhadap Iraq.

BERMULA tahun ini, semua guru yang terbabit dalam mengajar mata pelajaran Sains, Matematik dan Bahasa Inggeris pada peringkat tahun satu dan tingkatan satu dibekalkan dengan komputer mudah alih (laptop) sebagai persediaan pengajaran yang menggunakan bahasa Inggeris sepenuhnya.Mengikut sumber Pusat Perkembangan Kurikulum (PPK), hampir semua guru terbabit menerima bahan masing-masing dan sehingga kini lebih 100,000 laptop sudah diagihkan ke semua sekolah seluruh negara.

align=right hspace=5 border=1> PENGELUAR komputer Bumiputera, Perbadanan Komputer Nasional Berhad (Nascom) akan mencipta sejarah dalam industri teknologi maklumat (IT) negara apabila menjadi syarikat tempatan pertama mengeluarkan komputer peribadi (PC) di Eropah.Ketua pegawai eksekutifnya, Zulkifli Amin Mamat, berkata pengeluaran pertama produk itu dijangka menjelang April ini dengan memanfaatkan kilang Olivetti di Eropah (Itali) dan PC itu akan menggunakan jenama PC, Suria Olivetti.  

SMK SYED MOHAMED AL-BUKHARY

KOMPLEKS PENDIDIKAN, JALAN SATDIUM

ALOR SETAR, KEDAH DARUL AMAN.

NOMBOR TELEFON DAN FAX  : 04-7308841

 

SMK SYED MOHAMED AL-BUKHARY® - Copyright © 2002-2003,. All rights reserved.

e-mail webmaster: webmaster@al-bukhary.zzn.com